S'APROPEN LES FESTES DE SANT ANTONI I SON MOLTES ELS ACTES QUE ES FARAN AL POBLE, REPARTIMENT DE LES COQUETES, DESFILADA PELS CARRERS DEL POBLE AMB ELS ANIMALS, LES FAMOSES FOGUERES, I LA GRAN FESTA DE LA PAELLA, QUE SEGUR QUE ENS TROBAREM TOTS ALLÍ GAUDINT AIXÓ ESPEREM D'UN DIA PRIMAVERAL, I COM NO, ELS BOUS QUE JA ESTAN ARRIBANT A LA NOSTRA PLAÇA.
I L'ESCOLA SANTA ÀGUEDA, VOL TAMBÉ CELEBRAR LES FESTES DEL POBLE APROPANT ALS XIQUETS A TOT ALLÓ QUE DESDE EL PROGRAMA DE FESTES FARAN DURANT AQUESTA SETMANA GRAN.
ELLS LLEONS, LES ARANYES I LES TORTUGES, TOTS JUNTS HEM PREPARAT UN LLIBRET PER A QUE PUGAN CONÉIXER ELS ACTES MÉS IMPORTANTS DE LES FESTES.
I COM A TRADICIÓ EN LA NOSTRA ESCOLA, ES LA PREPARACIÓ DE LA COQUETA DE SANT ANTONI, GAUDIR DE LA CUINA PER UN DIA, SER CUINERS I FER LA NOSTRA RECEPTA PER A QUE ELS XIQUETS PUGAN TASTAR ALLÒ QUE HAN FET AMB IL.LUSIÓ I AMB LES SEVES MANETES.
ELS HE EXPLICAT QUE UN BONS CUINERS HAN DE PORTAR UN DAVANTAL I UN BARRET. COM EL DAVANTAL EL PORTARAN DE CASA, NOSALTRES A L'ESCOLA ANEM A FER-NOS EL BARRET.
I AMB LA AJUDA D'ANNA I CAROLINA QUE HAN VINGUT A FER LES PRÀCTIQUES DE LA UNIVERSITAT, HEM PREPARAT EL NOSTRE BARRET.
PERÒ, COM HEM FET EL BARRET DE CUINER?:
NECESSITEM PER A LA SEVA EL.LABORACIÓ DE:
- FULLA
- MOLDES DE CUINA
- ROTULADOR NEGRE PER REPASSAR
- PINZELL I PINTURA DEL COLOR QUE MES ENS AGRADE
- ROTULADORS DE COLORS
- PAPER DE SEDA
- PEGAMENT
PRIMER PAS: DECORACIÓ DEL BARRET
EL PRIMER QUE HEM DE FER ES REPASSAR LA SILUETA DE LA CULLERA I DE LA FORQUETA. UNA VEGADA JA ESTÀ REPASSADA HEM DE PINTAR EN PINZELL EN MOLT DE CURAR DE NO EIXIRNOS. DEIXEM ASSECAR I ANEM PREPARANT EL NOSTRE NOM PER A PODER IDENTIFICAR EL NOSTRE BARRET.
SEGON PAS: EL NOSTRE NOM
PER FER EL NOSTRE NOM TENIM PREPARATS EL NOSTRE NOM EN PUNTETS QUE HEM DE REPASSAR EN ROTULADORS, CADA LLETRA D'UN COLOR, PER A QUE QUEDE MÉS VISTÓS.
TERCER PAS: TREBALLEM LA RECEPTA
PER A PODER FER LA RECEPTA NECESSITEM SABER QUINS INGREDIENTS NECESSITEM PER PODER ANAR AL SUPERMERCAT I COMPRAR.
BUSQUEM LA RECEPTA (LA MESTRA JA LA TE D'ANYS ANTERIORS) I MIREM QUINS SON ELS INGREDIENTS QUE NECESSITEM: AIGUARDIENT, MISTELA O MOSCATEL, FARINA, SUCRE, OLI, I OUS.
LA MESTRA PREPARA LA RECEPTA PER A QUE QUAN FEM LA COQUETA LA PUGEN PORTAR A CASA I AIXI LA PODEM TINDRE PER FER-LA EN ELS NOSTRES PAPAS I MAMAS.
LA RECEPTA DE LA COQUETA
INGREDIENTS PER FER LA RECEPTA:
1 GOT D’AIGUARDIENT
1 GOT DE MISTELA
2 GOTS D'OLI
2 GOTS DE SUCRE
FARINA
OU PER PINTAR
PREPARACIÓ DE LA RECEPTA:
EN UN BOL AFEGIM EL GOT D’AIGUARDIENT, ELS DOS GOTS D’OLI, LA MISTELA I EL SUCRE.
HO BARREJEM TOT I AFEGIM LA FARINA FINS QUE ES FAÇA UNA BARREJA CONSISTENT (QUE NO S’APEGUE AL BOL).
REPARTIM A CADA XIQUET UNA BOLA DE MASSA I EN LES MANS FEM UNA BOLETA.
FINALMENT AMB L’AJUDA D’UNA FORQUETA FEM FORATS A LA MASSA I LA PINTEM EN OU BATUT.
LA PORTEM AL FORN I PASSAT UN TEMPS JA ESTARA LLISTA PER A MENJAR-LA.
BON PROFIT!!!
JA TENIM LA RECEPTA ARA ES EL MOMENT DE FER-LA.
ARRIBE EL DIVENDRES DE BON MATI, I ELS XIQUETS ARRIBEN A CLASSE SUPER CONTENTS, TOTS PORTEN EL DAVANTAL, PERÒ ENS FALTA UNA COSA PER A SER GRAN CUINERS: EL NOSTRE BARRET.
EL PRIMER PAS ES FICAR-NOS EL BARRET I EL DAVANTAL.
SENYORS I SENYORES VOS PRESENTE ALS NOSTRES CUINERS:
I COMENÇEM A CUINAR:
PRIMER PRESENTEM ELS INGREDIENTS PER FER LA COQUETA.
ELS PRIMER INGREDIENTS ES LA MISTELA I L'AIGUARDENT, QUE ELS XIQUETS OLOREN.
ROMEU, ÁNGEL, PAULA I JAVI SON ELS ENCARREGATS D'ABOCAR L'AIGUARDENT I LA MISTELA I NÚRIA DE BARREJAR-HO TOT.
ABOQUEM L'OLI PERO PRIMER L'OLOREM I PARLEM DEL SEU COLOR. TAMBÉ RECORDEM COM UTILITZEN ELS PAPAS I MAMAS L'OLI EN CASA.
SON VEGA, GORKA, EMMA, ERIC I ALBERT ELS ENCARREGATS CUINERS D'ABOCAR-HO I BARREJAR-HO TOT.
ARA ES EL MOMENT D'ABOCAR EL SUCRE, PERÒ ABANS ANEM A TASTAR UNA MICA.
INÉS, HUGO, ANDREA, NATXO SON ARA ELS CUINERS D'ABOCAR I BARREJAR.
I PER ÚLTIM ENS QUEDA PER ABOCAR LA FARINA. PRIMER PARLEM DE LES COSES QUE PODEM CUINAR EN FARINA I MIREM QUE EL COLOR ES MOLT PAREGUT AL SUCRE, PERO MÉS ESPÉS.
NOELIA, SAUL, PAU, PAU CASAÑ, DARINA, ALEX SON ELS ENCARREGATS CUINERS DE ABOCAR LA FARINA I BARREJAR.
UNA VEGADA JA HEM TIRAT LA FARINA ENS QUEDA BARREJAR-HO TOT FINS ACONSEGUIR UNA MASSA CONSISTENT. COM AQUEST PROCÉS COSTA MOLT DE FER, HEM PORTAT UNA MÀQUINA QUE FA MÀGIA I QUE ENS FARA LA MASSA, TANT SOLS TENIM QUE AFEGIR TOTA LA BARREJA DINS, APRETAR UN BOTÓ, ESPERAR I VORE COM PER ART DE MÀGIA S'HA FET LA MASSA. APROFITEM QUE LA MÀQUINA ESTÀ EN FUNCIONAMENT PER ESMORZAR.
QUAN LA MÀQUINA JA HA PARAT DE TREBALLAR, HEM TRET LA MASSA I HEM DONAT A CADA XIQUET UNA BOLETA.
ELS XIQUETS ESTAN SUPER CONTENTS PER QUE COMENÇEN A VORE QUE ES POSSIBLE I FÀCIL AIXÓ DE FER LA COQUETA.
ANEM A FER COM SI JUGAREM AMB PLASTELINA, DONANT COLPETES PER APLANAR LA MASSA. DESPRÉS PINTAREM EN OU BATUT I TIRAREM SUCRE PER DAMUNT.
I UNA VEGADA FETA JA TANTS SOLS ENS QUEDA PORTAR-LA AL FORN.
I AQUEST ES LA HISTÒRIA DE LA NOSTRA RECEPTA DE CUINA: LES COQUETES DE SANT ANTONI.
ESPEREM QUE ESTIGUEN BONES.
MOLTES GRÀCIES CUINERS I CUINERES.
LA CLASSE DELS LLEONS.
Per als lleonets!!!
-
*Mai mai, deixeu de rendir-vos, lluiteu per el que voleu, defendeu les
vostres idees, ajudeu al que ho necessite, abraçeu quan algu el necessita,
feu els v...
Fa 12 anys
1 comentari:
Qué chulo! Nos encanta cómo ha quedado lo de la coqueta de San Antoni.
Nos podemos hacer una idea de cómo han disfrutado haciendo las coquetas, porque lo que más les gusta es ensuciarse las manos.
Aunque nuestra hija casi se la come al salir del cole, conseguí que nos dejara un trocito para probarla, y la verdad, es que estaba muy buena, mejor que las que dieron en el pueblo el sábado (espero que esto no lo lean Paco Eixau y familia je, je!)
Un saludo a todos los papás de la clase dels lleons, tutora y demás profesores.
Publica un comentari a l'entrada